x

Gyere, ünnepelj velünk!
2 éves a Családi Mókavár!


Egész héten meglepetésekkel,
szórakoztató játékokkal és foglalkozásokkal várunk!

Nézd meg, hogy milyen érdekességgel várunk »

Családi mediáció

A férjemmel 2007-ben költöztünk Dunakeszire. Két gyermeket nevelünk. 2008-ban Szociális munkásként végeztem az ELTE Társadalomtudományi karán. A gyermekvédelem területén helyezkedtem el, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem a krízisbe kerülő családokkal kapcsolatban. Szerettem volna többet segíteni, és nem csupán a legkevésbé rossz megoldások kialakításában közreműködni. Ontológiai alapú coachingot, és mediációt tanultam, majd Nagy Zsóka érzelmi központú családi mediációs módszerét is elsajátítottam.

A mediáció egy speciális konfliktuskezelési módszer, amelynek lényege, hogy vitás helyzetben mindkét fél közös beleegyezésével egy semleges harmadik fél, a mediátor jár közben. A mediátor felel a keretek betartásáért, a folyamatért. Az ügyfelek határozzák meg a tartalmat, a problémák feldolgozásának mélységét, a megoldás irányát.

A mediáció folyamán a családok szembesülnek a problémákkal. Mentségeket találnak rá és közben megtanulnak kommunikálni saját érzéseikről. Az egyéni beszélgetések során nem a probléma áll a fókuszban, hanem a problémát kiváltó okok feltárása. A mediációs ülés alatt rövid- és hosszútávú stratégiát dolgoznak ki, hogy életüket boldogabbá, komfortosabbá tegyék.

A családi mediáció magában foglalja a párkapcsolati mediációt, ha a kapcsolat újragondolása, megerősítése, a krízishelyzetek sikeres áthidalása a cél. Eszközöket biztosít a válási mediációra is, ha a kapcsolat menthetetlennek tűnik, de a felek szeretnének békében elválni és kialakítani egy tiszteletteljes együttműködési stratégiát a gyerekek érdekében.

Ha egy adott élethelyzetben elveszettnek érzi magát, vagy kapcsolataiban problémák kezdenek kialakulni, és szeretné visszanyerni az egyensúlyt, magabiztossá válni döntési helyzetekben, találkozzunk egyéni tanácsadás keretében.

A mediációban a békességért dolgozunk. A cél, hogy a közösen kidolgozott megállapodással mindenki nyertesnek érezze magát.

Forduljon hozzám bizalommal!

Pánczél Erzsébet

www.csaladibeke.hu vagy +3620/3622440