x

Gyere, ünnepelj velünk!
2 éves a Családi Mókavár!


Egész héten meglepetésekkel,
szórakoztató játékokkal és foglalkozásokkal várunk!

Nézd meg, hogy milyen érdekességgel várunk »

Mókatársak

Csarnai Mariann (gyógytornász)

Csarnai Mariann

2006 - ban szereztem gyógytornász diplomát, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Ezután rögtön munkába álltam, s egy kórházban kezdtem dolgozni, majd mellette magán gyógytorna kezelésekre is alkalmam nyílt, s azóta is folyamatosan képzem magam, hogy lehető legjobbat tudjam nyújtani azok számára, akik hozzám fordulnak.

Már gyermekként is tudtam, hogy emberekkel, s főleg gyermekekkel szeretnék foglalkozni, segíteni rajtuk valamilyen módon. Gyógytornászként lehetőségem van arra, hogy mindezt megvalósítsam. Mozgással gyógyítok, és segítek megelőzni a problémák kialakulását, vagy azok súlyosbodását. Mind gyermekekkel, mind pedig felnőttekkel egyaránt foglalkozom.

Férjemmel együtt Dunakeszin élünk, a Dombliget lakóparkban. Az évek során arra a következtetésre jutottam, hogy sokkal fontosabb a prevenció, mint azt valaha is gondolnánk! Ezt pedig nem tudjuk eléggé korán elkezdeni. Ezért is fogalmazódott meg bennünk a Családi Mókavár – Mozgás-Élmény Centrum létrehozásának gondolata, ahol egészen magzati kortól iskoláskorig megtapasztalhatják a gyerekek a mozgás pozitív hatásait, hogy az valóban egy élmény legyen a számukra, és beépüljön a mindennapjaikba. S persze ha komolyabb segítségre van szükség, igyekszünk abban is kielégíteni az igényeket. Természetesen a foglalkozások széles skáláját kínáljuk nemcsak a mozgás területén, hanem egyéb fontos területen is, amelyek mind a gyermekek egészséges testi, lelki, szellemi növekedését befolyásolják. Valamint igyekszünk szórakoztató, vidám alkalmakat szerezni a hozzánk látogatók számára.

Csizmadia Melinda (gyógypedagógus)

Csizmadia Melinda

Kislány korom óta biztos voltam abban, ha nagylány leszek, pici babákkal és nagyobb babákkal fogok foglalkozni. Terveimet ma már teljes mértékben beteljesültnek tekinthetem, és ez nagy örömmel tölt el. De az álmok végső megvalósulásához szükség volt a Családi Mókavár létrehozására, melynek ötlete 2010 őszén fogalmazódott meg bennünk.

Gyógypedagógusi alap diplomám mellé minél több végzettséget igyekszem begyűjteni, melyek segítségével egyre több területen szeretnék mókatársa lenni a gyerekeknek, és segítsége a hozzám érkező családoknak.

Gyerekkori kapcsolat fűz a vízhez, így kitanultam az úszásoktatás, babaúszás, és a korai hidroterápia fortélyait, diplomamunkán is ebből a témából írtam. Nagyon szeretem, ha masszíroznak, gondoltam nem lehet elég korán megkedveltetni ezt a fajta szeretet kifejezési formát, ezért a Magyar Gyermekmasszázs Egyesületnél elsajátítottam a babamasszázs tudományát. Végül, gyógypedagógus lévén nagyon fontosnak tartom a képesség és készségfejlesztést, izgalmas és játékos formában ez valósul meg a mesetorna alkalmakon, és természetesen az Ayres terápián is.

Várok mindenkit sok szeretettel az alábbi foglalkozásaimra!

Bálint Ildikó (bábos mesekuckó - foglalkozásvezető)

Bálint Ildikó

A színház a színjátszás a bábozás és a játékosság gyerekkorom meghatározó része volt. Sokat álmodoztam, hogy nagykoromban majd milyen jókat fogok játszani a leendő gyerekeimmel. Már az általános iskolában báb szakkörös voltam, készítettük is a bábokat és jártunk szerte az országba más iskolákba, fesztiválokra szerepelni. A gimnázium évei alatt több helyen tanultam színjátszást, majd egy évet az egri Gárdonyi Géza színházban, aztán több évet különböző alternatív színházakban tanultam/játszottam. Diplomáim az Eszterázy Károly főiskolán szereztem kommunikáció-művelődésszervező(filmszak) szakon.
A két kislányom már születésüktől fogva magukba szívták a bábos-mesés játékokat, rengeteg mondókával, énekkel színesítve csodás élményt jelent/jelentett számukra.
Amelett, hogy élvezték/élvezik a közös mese, játék, együttlét örömét, fejlődött a szókincsük, a beszédtanulás felgyorsult és Ők is szívesen meséltek, báboztak nekem, különböző szerepjátékok megjelenésével.
A Bábos Mesekuckó pont ezt adja a gyerekeknek és az anyukáknak és teljesen a kisgyermek igényeire épül. Azt a három dolgot nyújtaja a gyerekeknek és a szülőknek, amire a legnagyobb szükségük van. Ez pedig a mese, a mozgás, és az alkotás öröme, az Én kifejezése.

Szeretettel várok mindenkit!

Szurdok Ildikó (ének-zene tanár, Ringató foglalkozás vezető)

Szurdok Ildikó

A zene kicsi koromtól kezdve életem része. Zenetagozatos általános iskolába, majd zenetagozatos gimnáziumba jártam. Az általános iskolai, gimnáziumi évek alatt csellózni is tanultam. Énekeltem számos énekkarban. Ének- zene tanár, karvezető diplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. Mikor megszülettek a gyermekeim, természetes volt, hogy nekik is velük is sokat énekeltem, játszottam. Én hoztam magammal a családomból, iskolákból azt a tudást, kincset, aminek birtokában egyszerű eszközökkel tudtunk a gyerekekkel egymásnak hatalmas örömet szerezni.

A Ringató erről szól. Megtanulni számtalan fennmaradt csiklandós, tenyérsimogatós, arcsimogatós, patkolós, höcögtetős, sétálós, babusgatós, vígasztaló, altató dalokat, mondókákat, verseket, amik magukkal hordozzák az érintéseket, öleléseket, a zenei színeket, a katarzist. A Ringató arról szól, hogy felnyissuk a szemünk az együtt éneklés örömére, mekkora ereje van egy jókedvű kánonnak, vagy egy csodaszép népdalnak.

A Ringató egy sziget a nyüzsgő világban, nyugodt, barátságos, zaklatottság nélküli harminc perc. Legyen a ti életetek része is az éneklés. Várlak Benneteket.

Foglalkozások: ringató

Pánczél Erzsébet (családi mediátor)

Pánczél Zsóka

A férjemmel 2007-ben költöztünk Dunakeszire. Két gyermeket nevelünk. 2008-ban Szociális munkásként végeztem az ELTE Társadalomtudományi karán. A gyermekvédelem területén helyezkedtem el, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem a krízisbe kerülő családokkal kapcsolatban. Szerettem volna többet segíteni, és nem csupán a legkevésbé rossz megoldások kialakításában közreműködni. Ontológiai alapú coachingot, és mediációt tanultam, majd Nagy Zsóka érzelmi központú családi mediációs módszerét is elsajátítottam.

A mediáció egy speciális konfliktuskezelési módszer, amelynek lényege, hogy vitás helyzetben mindkét fél közös beleegyezésével egy semleges harmadik fél, a mediátor jár közben. A mediátor felel a keretek betartásáért, a folyamatért. Az ügyfelek határozzák meg a tartalmat, a problémák feldolgozásának mélységét, a megoldás irányát.

A mediáció folyamán a családok szembesülnek a problémákkal. Mentségeket találnak rá és közben megtanulnak kommunikálni saját érzéseikről. Az egyéni beszélgetések során nem a probléma áll a fókuszban, hanem a problémát kiváltó okok feltárása. A mediációs ülés alatt rövid- és hosszútávú stratégiát dolgoznak ki, hogy életüket boldogabbá, komfortosabbá tegyék.

A családi mediáció magában foglalja a párkapcsolati mediációt, ha a kapcsolat újragondolása, megerősítése, a krízishelyzetek sikeres áthidalása a cél. Eszközöket biztosít a válási mediációra is, ha a kapcsolat menthetetlennek tűnik, de a felek szeretnének békében elválni és kialakítani egy tiszteletteljes együttműködési stratégiát a gyerekek érdekében.

Ha egy adott élethelyzetben elveszettnek érzi magát, vagy kapcsolataiban problémák kezdenek kialakulni, és szeretné visszanyerni az egyensúlyt, magabiztossá válni döntési helyzetekben, találkozzunk egyéni tanácsadás keretében.

A mediációban a békességért dolgozunk. A cél, hogy a közösen kidolgozott megállapodással mindenki nyertesnek érezze magát.

Forduljon hozzám bizalommal!

Foglalkozások: családi mediáció

PB. Földi Kata (dietetikus)

Földi Kata

Dietetikai állapotfelmérés, tanácsadás:

  • Az egészséges táplálkozásra törekvők számára.
  • Egyéni és családi tanácsadás minden korosztály részére.
  • Speciális étrendet igénylőknek ( táplálékallergiák, glutén, és laktózintolerancia).
  • Betegséghez kapcsolódó diétát igénylőknek.
  • Fogyni és hízni vágyóknak, az egészség-helyreállító, fenntartó és tisztító táplálkozási alapelvek segítségével. Az ideális testsúly megszerzése és megtartása a cél, divatdiéták nélkül.
  • Kontroll, gondozás
  • Tanácsadás : csütörtök délelőtt, előzetes bejelentkezés alapján


Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt!

Szmrecsányi Zsuzsi (mozgásmenedzser)

Szmrecsányi Zsuzsi

Szmrecsányi Zsuzsi vagyok, az AktívMami Mozgásrendszer vezetője, létrehozója, tulajdonképpen az AktívMami és a Kangaroo Fitness anyukája. Végzettségem szerint pedig mi és ki vagyok? Fitness ezdő, aerobik oktató, gerincrténer, terhestorna oktató, sportanimátor, többféle babás mozgásfajta kifejlesztője. Tizenhetedik éve dolgozom a fitnesz területén, az egész életem a mozgás és a sport köré szerveződött. Mindig az motivált, hogy minél több embernek mutassak utat, megszerettetve a sportos és egészséges életmódot. Küldetésemnek érzem, hogy mozgásra, tudatos gondolkodásra és életmódváltásra ösztönözzem az anyukákat, hogy ezzel, magabiztosságot és önbizalmat csempésszek az életükbe. Ezzel szeretném teljesebbé varázsolni a mindennapjaikat, hogy szebben és örömtelibben élhessék meg a világ legszebb dolgát, az anyaságot.

Kiss-Sikesdi Krisztina (óvodapedagógus, alapozó mozgásterapeuta, taekwondo edző)

Kiss-Sikesdi Krisztina

Mottóm:

"Tanulás az, ha rájövünk arra, amit már tudunk.
Cselekvés az, ha megmutatjuk, hogy tudjuk.
Tanítás az, ha másokat emlékeztetünk arra, hogy ők is éppolyan jól tudják."

Az egész életemet áthatja a mozgás. Gyermekkorom óta versenysportoló vagyok. Legjobb eredményeim: 5x-ös magyar bajnok, Európa bajnoki 5. helyezés. 2012-es Londoni Olimpiai kvalifikáción résztvevő.
2012-ben megalapítottam férjemmel Taekwondo Fanatics SE.-t Dunakeszin.
2013-ban egy gyönyörű kislánynak adtam életet és mindeközben óvodapedagógusként végeztem az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. 2016-ban Alapozó Mozgásterapeuta vizsgát tettem.
A gyermekek szeretete egész életemet végig kísérte és kíséri. Segíteni szeretnék minden kisgyermeknek, aki eljön hozzám megtalálni a mozgás öröméhez vezető útját. A mozgás tanít, fejleszt, szórakoztat, kitartásra és önuralomra nevel.
Várok mindenkit sok szeretettel!

Jalits Eszter (balettoktató)

Jalits Eszter

Életemet a balettnak szenteltem, örömmel és jó kedvvel. Szeretném a gyerekekkel is megkedveltetni a mozgást és a táncot, a zene szeretetét. Nem gondolom, hogy balettművészt kell belőlük nevelni, csupán fejleszteni testtartásukat, ritmusérzéküket, fegyelmüket. Ehhez heti egy alkalommal, 45 perc elegendő. Ez annyi idő, amit még fegyelemben, koncentrációban, érdeklődésben is kibír egy kisgyermek. 
Eddigi pályafutásom során alkalmam volt klasszikus modern és musical társulatoknál dolgozni hazánkban és külföldön. Megemlíteném a Londoni Royal Ballet, a Bécsi Vienna StaatsOper színházakat, Japánban a Kyoto Ballet színházat, de számos hazai és külföldi sztár videoklipjében is szerepeltem, mint például ByeAlex - Kedvesem, Wolf Kati, Al Bano & Romina klippekben. Jelenleg a Madách Színház, a Magyar színház, az Erkel színház darabjaiban táncolok.
Szeretném már az ovis és alsó tagozatos gyerekekkel is megszerettetni a mozgást és a táncot, amit szerintem minden szülő szívesen fogad. Jelentkezésüket várom:
Jalits Eszter
30-832 2283